Over Irene Cornelissen

Na de kunstacademie Rotterdam heb ik 15 jaar camerawerk voor televisie gedaan, tijdens deze periode heb ik veel ervaring opgedaan in het vertalen van sfeer -en emotie naar beeld. De stap om te gaan edelsmeden ontstond door een zoektocht naar mijn ideale ring en besloot om deze zelf te gaan maken maar wel met een gedegen opleiding tot edelsmid aan de vakschool in Schoonhoven. Toen ik in 2008 mijn diploma behaalde kon het smeden gaan beginnen!

Na de vakopleiding ben ik bij een vooraanstaande juwelier werkzaam geweest, daarna de laatste 5 jaar in een collectief van edelsmeden met 2 jaar daarvan als mede-eigenaar. In de zomer van 2018 werd het voor mij tijd voor een nieuwe stap en heb ik de keuze gemaakt om mijn eigen edelsmederij in Deventer te beginnen.

In de historische Walstraat te Deventer, staat mijn atelier, een kleine sfeervolle werkplaats waar ik werk aan persoonlijke opdrachten zoals herinneringssieraden met as, een vingerafdruk of andere persoonlijke toevoegingen maar waar ik ook trouwringen maak, oude gouden sieraden omsmelt naar iets nieuws en mijn eigen collectie vormgeef.

Naast mijn enthousiasme voor het edelsmeden, vind ik de emotie van de mens bij het eindresultaat een van de mooiste stukjes van het hele proces. Graag neem ik de tijd voor de persoon die voor me zit om te ontdekken wat het mooist bij diegene past zodat het sieraad geheel op-maat gemaakt en uniek is.

Voel je welkom en kom eens langs om te kijken of mijn manier van werken en vormgeven jou aanspreekt, hopelijk tot ziens!